Γνωρίστε τους συντελεστές

Μάνος Κρόκος

Μάνος Κρόκος

Σχεδιαστής-Προγραμματιστής

Ο Μάνος Κρόκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει φωτογραφία, γραφιστική, σκηνοθεσία και προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε σαν διευθυντής παραγωγής σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γα ένα διάστημα εργάστηκε σαν art director στον χώρο της διαφήμισης. Με την εισαγωγή του Διαδικτύου στον χώρο της επικοινωνίας, εφήρμοσε συνδυαστικά τις γνώσεις γραφιστικής, παραγωγής και προγραμματισμού σε σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοτόπων, διαδικτυακών και ψηφιακών εφαρμογών. Έχει να δείξει μεγάλο έργο, κυρίως, στον χώρο της εκπαίδευσης και των ψηφιακών εκδόσεων στον οποίο ειδικεύεται εδώ και πολλά χρόνια. Έχει δημιουργήσει πολλές ψηφιακές εκδόσεις που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.

Λιάνα Δενεζάκη

Λιάνα Δενεζάκη

Συγγραφέας - Εικονογράφος

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική και για ένα διάστημα εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Η μεγάλη της αγάπη ήταν και παραμένει το βιβλίο, στο οποίο στράφηκε γρήγορα.
Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο Ένας Γενναίος Σκύλος, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο Μαρδούκ!. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου» της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Μέχρι σήμερα έχει γράψει 17 παιδικά βιβλία κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 mirrors-Εργαλεία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια βίου Μάθηση» (τομεακό πρόγραμμα Εrasmus).

Δώρα Δρούλια & Χρήστος Κουτρουδίτσος

Δώρα Δρούλια & Χρήστος Κουτρουδίτσος

Εκδότες

Η Δώρα και ο Χρήστος έχουν αναλάβει την έκδοση και την διανομή του «Κάθε φορά... μια ιστορία!" αλλά κυρίως είναι οι άνθρωποι που με μεράκι υλοποιούν μια πολύ όμορφη ιδέα.